Gümüşkent tarlaları modern sistemle sulanacak

NEVŞEHİR (AA) - Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşkent köyünde yaptırılan yağmurlama ve kapalı sistem damlama sulama sistemi törenle hizmete alındı....

NEVŞEHİR (AA) - Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşkent köyünde yaptırılan yağmurlama ve kapalı sistem damlama sulama sistemi törenle hizmete alındı.

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı desteğiyle Nevşehir İl Özel İdaresince hayata geçirilen Gülşehir İlçesi Gümüşkent Köyü Yağmurlama, Kapalı Sistem Damlama Sulama Tesisinin açılışı, Nevşehir AK Parti milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Ebubekir Gizligider'in katılımıyla yapıldı.

Gümüşkent köyündeki bin 180 dekar alanın modern sistemle sulanmasını sağlayacak tesisin açılışında kurban kesimi yapılarak, dualar edildi.

Milletvekili Açıkgöz, törende yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da tankların önüne çıkan Anadolu insanının faydalanabileceği yatırımların artarak devam edeceğini belirterek, "Halktan aldığımız güçle gece gündüz durmadan çalışıyoruz. 15 Temmuz'da hainlere engel olan ve tankların önüne çıkarak seve seve devletine canını feda eden Türk insanına bu yapılan projeler az bile." dedi.

Gizligider ise KOP projelerinin devam ettiğini belirterek, Gümüşkent köyünün ardından Karaburna ve Bölükören köylerinde de kapalı sulama sistemi projelerinin onaylandığını, 9 milyon lira yatırım bedelli bu projelerin de en kısa sürede hayata geçirileceğini ifade etti.

Açılış törenine, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Gülşehir Kaymakamı Çağlar Tekin, Nevşehir Özel İdaresi Genel Sekreteri Savaş Benli ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

AA

Gündem Haberleri

Buca Belediyesi’nde memurların eylemi sürüyor: Özgür Özel’e seslerini duyuracaklar
KONYA'DA DEMİRYOLU KENARLARINA YAKLAŞMAYIN
YADES 2026 başvuruları başladı: Yaşlılara destek için belediyelere 50 milyon TL kaynak
TDV’den 19 Ülkede “Bir Kurban Bir Kur’an” Seferberliği
18 Yıllık Tapu Bekleyişi: Bir Mahallenin Bitmeyen Hukuk Sınavı