Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

"Birileri, bu ülkenin kapılarını kapatmaya çalışıyor, başaramayacaklar. Biz onlara inat, bu ülkenin kapılarını dünyaya açıyoruz"

ADIYAMAN (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Birileri, bu ülkenin kapılarını kapatmaya çalışıyor, başaramayacaklar. Biz onlara inat, bu ülkenin kapılarını dünyaya açıyoruz." dedi.

Tüfenkci, Adıyaman İl Gümrük Müdürlüğünde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, Adıyaman'ın üretken insanların şehri olduğunu söyledi.

Kente küçük yatırımlarla büyük işlerin yapılacağını belirten Tüfenkci, "Bu yüzden Adıyaman'ın çevre ile değil, dünya ile rekabet etmesi gerekir. Ürettiklerini dünyaya satması gerekir. Ürettiklerine yurt dışında çok güzel saha bulması gerekir. Bu yüzden Adıyaman'daki girişken iş adamlarımızı destekliyoruz. Adıyaman kabuğunu kırdı daha fazla büyüyerek, hem bölgenin hem de Türkiye'nin yıldızı olacaktır." diye konuştu.

Adıyaman'ı sadece tarım ya da sanayisi ile değil, insan kaynağı olarak da önemsediklerini dile getiren Tüfenkci, kentin yüzde 60'ını oluşturan genç nüfusun dünya ile rekabet edebilmesi için önemli bir şans olduğunu belirterek, "Adıyaman, Türkiye içerisinde içerisindeki genç nüfusuyla diğer illerden çok daha rahat bir durumda rekabet eder. Onun için teşvik hikaye. Önemli olan buradaki genç insanımızdır. Adıyaman'da bunun çok fazlası var. Adıyaman'ın önü açık diyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Tüfenkci, iş adamları ve esnafla bir arada olacaklarını ifade ederek, şunları dile getirdi:

"Biz bu yatırımları yapabiliyorsak geleceğe umutla bakabiliyorsak 15 Temmuz darbe girişiminde canlarını ortaya koyan fedakar şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bugün de şehitlerimiz var, dün de vardı. Bu vatanın her karış toprağını canlarıyla koruyan bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Birileri, bu ülkenin kapılarını kapatmaya çalışıyor, başaramayacaklar. Biz onlara inat, bu ülkenin kapılarını dünyaya açıyoruz. Önümüzdeki günlerde de Sarp Sınır Kapısı'nın temelini atacağız. Bu bizim önemli yatırımlarımızdan birisi. Orada da yeni bir bakış açısıyla Türkiye'nin modern yüzünü yansıtacağız. Birileri ülkeyi içine kapamayı düşünebilir, birileri iş sorunlarımızla yüz yüze getirmeye, iş sorumlularımız ile boğuşturmaya çalışabilirler. Biz bütün bunlara inat daha fazla çalışacağız . Daha çok birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Daha çok birbirimize inanacağız. Daha çok dünyada rekabet edebilir ülkeler arasında olacağız."

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın da milletin önünü kesmek isteyen tüm zavallılara, içeriden ve dışarından hainlere rağmen Türkiye'nin büyüdüğüne dikkat çekti.

Türkiye büyüdükçe Adıyaman'ın da nasibini aldığını söyleyen Aydın, "Bu yardımları da almaya devam edecektir. Burada Gümrük Müdürlüğü 10 yıl önce belki hayali bile değildi. Bizim değil dış ülkelere ihracatımız, komşu ülkelere gitmemiz dahi çok zor görünürdü. Hayal bile edilemezdi. Tüm ovaların sulanmasıyla, sanayimizin gelişmesiyle, Adıyaman'ın her bakımdan cazip hale gelmesinde rol alacaktır. " sözlerine yer verdi.

Bu ülkeye ve millete yan gözle bakılmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Aydın, şöyle dedi:

"Bizler bundan sonraki süreçte de aynı heyecanla darbe ile elde edemediklerini ekonomiyle elde edebilir miyiz diye bir şekilde bu millet üzerinde yapılan tüm hesapları yine bertaraf edeceğiz. Bugün ekonomi üzerinde birtakım oyunlar oynanmaya devam ediyor. İki günde kararını değiştiren kredi derecelendirme kuruluşları var. Ne oldu da iki gün önce çok iyiydi, iki gün sonra yatırım yapılabilir haneden çıkardınız. Uyanık olacağız. Buna rağmen Ağustos verilerine baktığımız da bütün hainlerine yüzde 8 oranında ihracatımızı arttırmışız. Bütün engellemelere rağmen büyüyen bir ekonomi var. Bunun kıymetini bilelim. Bunun sürdürebilir en önemli kriteri; istikrardır, güven, birlik ve beraberliktir."

Konuşmanın ardından Tüfenkci ile beraberindekiler, Gümrük Müdürlüğünü gezdi.

AA

Gündem Haberleri

Yüzsüzlüğün bu kadarı: Önce dolandırdı sonra harçlık istedi
Hatay'da El Sanatları Kursları Depremzede Kadınlara Geçim Kaynağı Oldu
Gökyüzünde görülen ve tanımlanamayan 3 cisim merak uyandırdı
Amatör balıkçı köpek balığını böyle görüntüledi
Erdoğan: İsrail'le tüm ilişkileri kestik