Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

"Özellikle sahibi Türk olan yatların Türk bayrağı çekmesi ve Türk limanlarına demirlemesi noktasında çalışmalarımız sona ermek üzere. Vergisel avantajlar getireceğiz"- "(Doğu ve Güneydoğu için açıklanan yatırım-destek hamlesi) Yılda yaklaşık 200 bin insan

MALATYA (AA) - VOLKAN KAŞİK - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, sahibi Türk olduğu halde yabancı bayrak taşıyan yat ve gemilerle ilgili bir düzenlemeye gittiklerini belirterek, bu kapsamda gemi ve yatların Türk bayrağına geçmeleri halinde vergisel avantajlar sağlanacağını söyledi.

Tüfenkci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sahibi Türk vatandaşı olan ancak vergi yükü nedeniyle yabancı bayrak taşıyan yat ve gemilerle ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığıyla çalışma yürüttüklerini belirtti.

Bu gemilerin Türk bayrağı taşıması için başlattıkları çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirten Tüfenkci, "Bu konuda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığıyla çalışıyoruz. Özellikle sahibi Türk olan yat ve gemilerin birtakım vergisel dezavantajlardan dolayı yabancı bayrak çekmesi bizi üzüyordu. Hem Türkiye'nin vergi kaybına neden oluyordu hem de uluslararası arenada varlığımız noktasında sıkıntılar oluşturuyordu. Bununla ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığıyla bünyesinde, bu dezavantajlı vergi ortamının kaldırılarak özellikle sahibi Türk olan yatların Türk bayrağı çekmesi ve Türk limanlarına demirlemesi noktasında çalışmalarımız sona ermek üzere. Vergisel avantajlar getireceğiz." diye konuştu.

- Yılda 200 bin kişiye istihdam sağlacak

Tüfenkci, Başbakan Binali Yıldırım tarafından Diyarbakır'da bu ay başında açıklanan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve destek hamlesiyle bölgeye önemli yatırımlar yapılacağını bildirdi.

Başbakan Yıldırım'ın Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 23 ili kapsayan cazibe merkezleri adı altında bölgeye yapılacak yatırımların bir bölümünü açıkladığını anlatan Tüfenkci, şu bilgileri verdi:

"Burada özellikle belirlenen cazibe merkezlerinin alt kümeleriyle oradaki teşvik edilecek sektörler de belirlendi. Kalkınma Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı bünyesinde bu mekanizmalar önümüzdeki günlerde işleyecek. Açıklanan illerde özellikle alım garantili işletmeler kurulması notasında devlet de öncülük yapacak. Yine Başbakan'ımızın açıkladığı gibi yılda 10 fabrika yaparak bunu işletmecilere kiraya vereceğiz. Burada yılda yaklaşık 200 bin insanımıza iş imkanı sağlayacağını düşünüyoruz. Bölgenin özellikle sanayileşmesi, tarıma dayalı sanayileşmesi ve tarımın bu illerde teşvik edilmesi noktasında büyük bir motivasyona vesile olacağına ve öncülük edeceğine inanıyoruz."

AA

Ekonomi Haberleri

Popülasyon azaldı: İklim değişikliği balık fiyatlarını da artırdı
Kat İrtifakı ve Kat Mülkiyeti Arasındaki Fark Nedir? Ev Alırken Dİkkat
Zirveye kar yağınca köylü soluğu bahçede aldı
Belediyelerden Atılan İşçiler İçin Bakanlık Devrede
İkiz Dönüşüm İçin İlk Adım Konya'da Atıldı