Gül'ün başdanışmanı Sever'in, talimatla ifadesi alınacak

Sever'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı Varank'la ilgili "hakaret ve iftira" içeren sözler sarf ettiği gerekçesiyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında talimatla ifadesinin alınması istendi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başdanışmanı Hacı Ahmet Sever'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Mustafa Varank'a ilişkin "hakaret ve iftira" içeren sözler sarf ettiği gerekçesiyle talimatla ifadesinin alınmasını talep etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu savcılarından Umut Tepe, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, Sever'in talimatla ifadesi alınması için yazı yazdı.

Talimat yazısında, 9 Mayıs'ta Cumhuriyet gazetesinde ve gazetenin www.cumhuriyet.com.tr sitesinde manşet ve devamında, "Erdoğan'ın arkasındaki şebeke" başlığıyla haberin yer aldığı, Sever'in verdiği röportajın da "Trollerin talimatları Saray'dan geliyor" başlığıyla yayınlandığı kaydedildi.

Röportajda müşteki Varank'a karşı "hakaret ve iftira" suçlarının işlendiğinin ileri sürüldüğü belirtilen yazıda, Ankara'da ikamet ettiği belirlenen şüpheli Sever'in ifadesinin alınarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesi istendi.

Mustafa Varank, avukatları aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvurmuş ve Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan röportajda kendisine "hakaret edilip iftira atıldığı" gerekçesiyle Sever ile ilgili suç duyurusunda bulunmuştu.

AA

Gündem Haberleri

YÖK ve 8 Üniversiteye Yeni Atama: Kararlar Resmi Gazete’de
DEPOZİTO İADE TUTARLARI DÜŞÜRÜLDÜ MÜ?
İBB Kumanyası Zehirlenmesinde İddianame Hazırlandı
Konya’da Kamu Personeline Uygulamalı Proje Yazma Eğitimi
Hac kurasında ismi çıkan hacı adayları sevinçten gözyaşlarını tutamadı