Görme engellilere betimlemeli sinema

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayının görme engelli kursiyerleri, İstanbul Modern Sanat Müzesi'nde betimlemeli film izledi. Belediyeden...

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayının görme engelli kursiyerleri, İstanbul Modern Sanat Müzesi'nde betimlemeli film izledi.

Belediyeden yapılan açıklamada, değişik branşlarda eğitim alan engelli kursiyerlerin sosyal ve turistik etkinlik programlarına katıldığı belirtildi.

Tarihi ve turistik yerleri ziyaret eden kursiyerlerin, İstanbul Modern Sanat Müzesi'ni de ziyaret ettiği aktarılan açıklamada, yetkililerin görme engelli kursiyerlere müzede sergilenen eserlerle ilgili bilgi verdiği anlatıldı.

Açıklamada, "Kursiyerler daha sonra yanlarındaki refakatçilerle değişik yaş gruplarına göre film gösterimi yapılan sinema salonuna alındı. Yaklaşık iki saat salonda kalan görme engeliler, dış sesin yansıtıldığı, betimlemeli ve animasyon türü film gösterimi etkinliğine katıldı." bilgisi verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, engelli kursiyerlerin yaşamlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri için çalıştıklarını belirterek, "Onların sosyal yaşamın içinde yer almaları için de projeler hizmete sunuyoruz. Görme engelli kursiyerlerimiz sinema ortamının farklılığını yaşadılar. Çok mutlu oldular." ifadelerini kullandı.

AA

Gündem Haberleri

Yüzsüzlüğün bu kadarı: Önce dolandırdı sonra harçlık istedi
Hatay'da El Sanatları Kursları Depremzede Kadınlara Geçim Kaynağı Oldu
Gökyüzünde görülen ve tanımlanamayan 3 cisim merak uyandırdı
Amatör balıkçı köpek balığını böyle görüntüledi
Erdoğan: İsrail'le tüm ilişkileri kestik