Görme engelliler masör olacak

Japonya'da 30 bin görme engellinin masör olarak çalışması, Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi'ni harekete geçirdi.

Derneğin Konya Şube Başkanı Veli Özağan, yaptığı açıklamada görme engellilerin çalışma alanlarının çok kısıtlı olduğunu, bu yüzden de istihdam yaratma konusunda yoğun çalıştıklarını söyledi.

Dünyanın gelişmiş ülkelerinde de benzer sorunlar yaşandığını ifade eden Özağan, ''Bu yüzden kurslar ve eğitim programları düzenleniyor. Eğitimlerle meslek sahibi olan görme engelliler, farklı alanlarda çalışabiliyor. Japonya'da 30 bin görme engelli masör olarak çalışıyor. Bu alan bizim de dikkatimizi çekti ve harekete geçtik'' dedi.

 

Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu ile işbirliği yaparak masörlük kursu açtıklarını vurgulayan Özağan, Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi'nde bugün başlayan kursun 3 ay süreceğini ve eğitimin yüksek okuldan öğretim üyeleri ve görevlilerince verileceğini bildirdi.

120 saat teorik, 120 saat uygulamalı eğitim görecek görme engellilerin kurs sonunda masör olarak çalışabileceğini ifade eden Özağan, ''İlk kursta 10 görme engelli eğitim görecek. 3 ay sonra bir kurs daha açacağız. Bu kursa da 10 kişi katılacak. Yani 6 ayda toplam 20 görme engelli eğitim görecek'' diye konuştu.

Özağan, kursu bitiren görme engellilerin otel, hamam, spor kulüpleri, turistik tesis ve masaj salonlarında çalışabileceğini belirterek, dernek olarak Konya'da bir masaj salona açmayı da planladıklarını sözlerine ekledi.

aa 

 

Yerel Haberleri

Baba-Çocuk İkilisi M1 Konya’da Bir Araya Geliyor
SEZON ÖNCESİ KRİTİK İNCELEME
TARİHİ CAMİLERDE SAF TUTTULAR
MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?