Görme engelliler için oy kullanma cihazı üretildi

Görme engelliler ve okuma yazma bilmeyenlerin tek başlarına sandıklarda oy kullanabilmelerini sağlamak amacıyla üretilen "Bat Stroke" isimli cihazın tanıtımı yapıldı

İSTANBUL (AA) - Görme engelliler ve okuma yazma bilmeyenlerin tek başlarına sandıklarda oy kullanabilmelerini sağlamak amacıyla üretilen "Bat Stroke" isimli cihaz tanıtıldı. 

Engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin, kendileri için gerekli olan ürün, teknoloji ve hizmetlere daha kolay ulaşmalarını sağlamak hedefiyle İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen Engelsiz Yaşam Fuarı'nı (EYAFewpo2014) gezen eski AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, "Bat Stroke" cihazının bulunduğu standı ziyaret etti. 

Cihaz hakkında firma yetkililerinden bilgi alan Ayva, daha sonra cihazı denedi ve basın mensuplarına cihazın kullanımını anlattı. 

Türk mühendisler tarafından üretilen Bat Stroke cihazının çalışma prensibi, şu şekilde: 

"Oy kullanmak isteyen kişi, oy pusulasını cihaza yerleştiriyor. Makine, seçmeni sesli olarak yönlendirerek, partileri ve kişilerin isimlerini okuyor. Seçmen oy vereceği partiyi ya da kişiyi duyduğunda, 'onay' butonuna basıyor ve mühür otomatik olarak söz konusu parti ya da kişinin üzerine basılıyor. Oylama işlemi bittiğinde seçmen sesli olarak uyarılıyor ve pusula makineden çıkartılıyor ve ardından da pusula sandığa atılıyor." 

Gündem Haberleri

ASRIN FELAKETİ 3. YILINDA
BÖCEK AİLESİ FACİASINDA İDDİANAME TAMAMLANDI
Dilek İmamoğlu’nun Kardeşi Ali Kaya Gözaltına Alındı
Danıştay, Gökçek dosyasını yeniden açtı
Astsubay Kıdemli Başçavuş Talat Okur şehit oldu