Gönül erleri gönülleri fethediyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleştirilen “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi” Konya'da yoğun ilgi görüyor

Toplumda "gönüllülük" kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere geçtiğimiz günlerde hayata geçirilen "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi" Koruyucu Aile, Kaliteli Yaşlanma ve Kuşaklar Arası Uyum, Engelli Hizmetlerine Erişim, Aile ve Yoksulluk, Kadın ve Güçlenme olarak 5 aşamadan oluşuyor. 2 yıl boyunca sürecek olan proje Konya’da yoğun ilgi görüyor.

18 AİLE KORUYUCU AİLE OLMAK İÇİN SIRADA

Konya’da projenin yoğun ilgi gördüğünü belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Cemil Paslı, “Projenin ilk aşaması olan Koruyucu Aile hizmetlerinin yaygınlaştırılması konusunda 6 aylık bir süre öngörülüyor. Konya’da koruyucu aile talebinde 18 aile sarada. 38 aile ise 44 çocuğumuzun bakımını yapmaktadır” dedi.

TÜRKİYE’DE 1. SIRADAYIZ

Konya’nın bütün ilçelerinde projenin tanıtıldığını ifade eden Paslı, bu projeye her kesimin destek verdiğini söyledi. Paslı, “11 Ocakta Konya’da tanıtımı yapılan projeyi Valimizin eşi Hatice Doğan desteğiyle yürütmekteyiz. 15 kişilik bir komite ile komisyon oluşturuldu. Bu komisyon haftada en az bir kez toplanarak projenin son durumu hakkında istişare ediyoruz. Komisyonun başında Vali Yardımcımız Erol Özkan var. Türkiye genelinde Konya, 505 gönül elçisi ile 1. sıradadır” dedi. Paslı, ayrıca Hayrünnisa Gül Hanımefendi’nin himayelerinde gerçekleştirilen “Emekliyiz Gönüllüyüz Projesi”nin de Türkiye genelinde Konya’da 1. sırada olduğunu dile getirdi.

‘GÖNÜL ELÇİSİ’ NASIL OLUNUR?

Projeye herkesi davet eden Paslı, “Kadınlar, çocuklar, engelliler, yaşlılar, gaziler ve şehit aileleri, yoksullar, madde bağımlıları ve gönül elçilerinin yerel düzeyde öngördükleri gruplarla ilgi çalışmak isteyen tüm ‘gönül erlerini’ gönül elçisi olmaya çağırıyorum. Konya’da yaşayan ‘Gönül elçisi’ olmak isteyen vatandaşlarımız www.konyagonulelcileri.gov.tr adresine başvurup çalışmak istedikleri dezavantajlı grubu seçebilirler” diye konuştu. ‘Bir gönül de siz koyun’ diyerek herkesi gönül elçiliğine davet eden Paslı katkı sağlamak isteyen herkesi www.konyagonulelcileri.gov.tr adresine çağırdı. Bayram Papağan-Memleket

Yerel Haberleri

SEZON ÖNCESİ KRİTİK İNCELEME
TARİHİ CAMİLERDE SAF TUTTULAR
MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?
ARANAN ŞAHISLARA SIKI TAKİP