Gölyazı yaz sezonuna hazırlanıyor

Bursa'nın önemli turizm merkezlerinden Gölyazı'da, görüntü kirliliği ve kötü kokuya yok açan sazlıklar, amfibik araçla temizlendi

BURSA (AA) - Bursa'nın en çok ziyaret edilen turizm merkezlerinden olan Gölyazı'da yaz sezonuna hazırlık çalışmaları hızlandı.

Mudanya, Gemlik ve Karacabey sahillerinin modern ve temiz bir görüntü kazanması amacıyla çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, göllerdeki çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.

Bu çerçevede, turizm merkezi Gölyazı Mahallesi'nin Uluabat Gölü'ne kıyı bölümlerinde su çekilmesi nedeniyle oluşan sazlık alanların yol açtığı kötü koku ve görüntü kirliliğine müdahale edildi.

Kıyı şeridindeki noktalarda oluşan sazlıklar, Orman ve Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden gerekli izinler alındıktan sonra ilgili müdürlüklerin denetiminde temizlendi. Amfibik araçla yapılan temizlikle, Uluabat kıyısında görüntü kirliliği ortadan kaldırılmış oldu.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, özellikle güneşin batışını izlemek için ilkbahar ve yaz aylarında binlerce kişinin uğrak yeri haline gelen bu turizm merkezinin, yapılan çalışmalarla bambaşka bir görünüme kavuşacağını bildirdi.

AA

Gündem Haberleri

Köprü ve Otoyollara 30 Yıllık Özelleştirme
Ruhi Çenet’ten Gündem Olan Hasidik Yahudiler Belgeseli Açıklaması
Kayseri'de Ezber Bozan Lezzet: Pastırmanın Turşusunu Yaptılar!
Rutubet Nedeniyle Sıvalar Döküldü, Tarih Gün Yüzüne Çıktı
KONYA SINAVI GEÇTİ Mİ?