Golda Gıda Raporları Paylaştı: Satış Rekoru ve Dev Fon Hamlesi!

Golda Gıda, halka arz gerçekleşme ve fon kullanım raporlarını açıkladı. Satış hedefini aşan dev şirket, elde ettiği milyonluk kaynağı işletmeye aktardı.

Gıda sektörünün dev oyuncularından Golda Gıda, borsaya kote olduktan sonraki ilk yarıyıl performansını ve sermaye artırımından sağladığı dev fonun harcama haritasını kamuoyuyla paylaştı. Şirket, SPK mevzuatları çerçevesinde hazırladığı hem 2026 Yılı İlk 6 Ay Gerçekleşme Raporu’nu hem de Halka Arz Fon Kullanım Raporu’nu yayımlayarak yatırımcılarına süreçle ilgili ayrıntılı bilgi sundu.

Satış Hedefleri Aşıldı, Kârlılık İkinci Yarıya Kaldı

İlk 6 aylık finansal sonuçlara göre Golda Gıda, ciro tarafında tahminlerin üzerine çıktı. Fiyat tespit raporunda yıl ortası için öngörülen 1 milyar 363 milyon TL’lik satış geliri hedefine karşılık 1 milyar 394 milyon TL’den fazla hasılat elde edilerek %102,3’lük başarı sağlandı.

Aynı dönemde brüt kâr 166,1 milyon TL (%81,5 gerçekleşme), nakit yaratma gücünü simgeleyen FAVÖK 61,2 milyon TL (%71,3 gerçekleşme) ve faaliyet kârı 31,3 milyon TL (%58,4 gerçekleşme) olarak kayıtlara geçti. Maliyet artışları ve dönemsel etkilere rağmen güçlü satış performansının yılın kalan yarısında kârlılık rakamlarını da desteklemesi bekleniyor.

Toplam 775 Milyon TL Net Fon Sağlandı

Yayınlanan ikinci kritik belge olan Fon Kullanım Raporu, şirketin halka arz ile elde ettiği finansal gücü ve kullanım noktalarını gözler önüne serdi. Bedelli sermaye artırımı ve ortak satışı dâhil toplam 804,9 milyon TL brüt hasılat elde eden şirket, masraflar düşüldükten sonra net 775,3 milyon TL kaynağa kavuştu.

Halka Arz Parası Çiftçiye ve Üretime Yatırıldı

Şirket yönetimi, elde edilen net kaynağın 255 milyon TL’lik kısmını (%32,89) doğrudan işletme sermayesini güçlendirmek için kullandı. Bu kaynağın tamamı, tarlalardan hammadde tedarikini garanti altına almak adına müstahsil (çiftçi) alımlarının finansmanında harcandı.

Geriye kalan 520,3 milyon TL’lik fon ise izahnamedeki planlamaya uygun biçimde; tesislerin kapasite artışı, modernizasyonu ve ek işletme sermayesi ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmak üzere şirketin kasasında hazır bekletiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

EYLÜL'DE FAİZ İNDİRİMİ YOLDA
Deneme Amacıyla Ektiği Bir Dönüm Arazi Geçim Kapısı Oldu
Patates Tüccarları Sıraya Girdi: Geçen Yıl Zarar Eden Çiftçi Bu Sezon Nefes Aldı
Türkiye'de Sadece Tek Bir İlçede Yetişiyor: "Yeşil Altın" İçin Hasat Zamanı Geldi
SIK YAPILAN KÜÇÜK İHMALLER