Gökhöyük’te buğday hasadı bereketli başladı: 5 bin ton üretim bekleniyor

Amasya'daki Gökhöyük Tarım İşletmesinde buğday hasadı bereketli başladı.

Amasya'daki Gökhöyük Tarım İşletmesinde buğday hasadı bereketli başladı. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (TİGEM) bağlı işletmenin verimli arazilerinde bu yıl yaklaşık 5 bin ton buğday üretimi hedefleniyor. Hasat çalışması havadan dronla görüntülendi.

5 biçerdöver, 4 kamyon, 2 traktör ve 20 personelle süren hasatta buğdayda dekar başına 600-650 kilo arası verim bekleniyor. Gökhöyük Tarım İşletmesi Müdürü Muhammet Altıparmak, bu yıl 8 bin 292 dekar alanda ekilen buğdaydan yaklaşık 5 bin ton tohumluk amaçlı üretim hedeflendiğini açıkladı.

Olgunlaşan başakların biçerdöverler ve iş makineleriyle hasat edildiği alanda yangın riskine karşı da işletmeye ait bir itfaiye aracı da hazır tutuluyor. Arazilerin üstünde süzülürken biçerdöverlerin peşine takılan leylekler de haşerelerle mücadelede yetkililerin en büyük yardımcısı olarak değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

MEVKA ve Vakıf Katılım’dan Tohumculuğa Faizsiz Destek
2026’da İş Değiştirerek Maaş Artırma Dönemi Sona Erdi
48 Milyon TL’lik Alacak İddiası: Otel Projesinde Kriz
UZMANI AÇIKLADI: SGK EMEKLİLİK DURUMUNU NEDEN İPTAL EDER
SURİYELİLER TÜRKİYE'Yİ HALA ÇOK SEVİYOR