'Göçün nedenleri ve çözüm önerileri'

Valilik tarafından düzenlenen toplantıya kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı

İçişleri Bakanlığı'nın emriyle kurulan Konya Toplumla İlişkiler Bürosu, Konya'da bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle köyden kente ve kentten metropollere göçün nedenlerini ve çözüm önerilerini tartıştı.

Konya Valiliği'nde düzenlenen ve başkanlığını Vali Yardımcısı Nadi Kılıçarslan'ın yaptığı toplantıya, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile temsilcileri katıldı.

Vali Yardımcısı Kılıçarslan, İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulan Toplumla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından her ilde Toplumla İlişkiler Bürosu kurulduğunu ve Konya'da ilk defa bu kadar çok katılımlı bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu toplantımızda göç sorununu Konya düzeyinde ele alıp değerlendireceğiz. Göç, sanayi devriminin ardından Batı Avrupa'da baş göstermiş bir sorun. Türkiye'de ise bu sorun 1950-60'larda başladı ve hala sorun olmaya devam ediyor. Özellikle 60'ların sonundan itibaren köylerden kentlere göç iyice arttı ve neredeyse köylerde nüfus kalmadı. Bu göçlerin pek çok nedeni var. Biz ise Konya'nın köy ve beldelerinden Konya merkeze ve Konya'dan diğer büyük illere olan göçü, nedenlerini ve çözüm önerilerini tartışıp karara bağlayacağız. Göçü elbette durduramayız, ancak yavaşlatmak için Konya ölçeğinde neler yapabiliriz bunu ortaya koyacağız" dedi.

Toplantı, Vali Yardımcısı Kılıçarslan'ın açıklamasının ardından basına kapalı olarak devam etti.

İHA

Yerel Haberleri

Baba-Çocuk İkilisi M1 Konya’da Bir Araya Geliyor
SEZON ÖNCESİ KRİTİK İNCELEME
TARİHİ CAMİLERDE SAF TUTTULAR
MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?