Bursa Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, göçmen kaçakçılığı yaptığı belirlenen H.H. isimli yabancı uyruklu şahsın peşine düştü. Teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için düğmeye basan ekipler, İstanbul-İzmir Otoyolu Bursa Batı Gişeleri’nde şüpheliyi aracıyla birlikte durdurarak gözaltına aldı.
Araçta 3'ü çocuk 8 kaçak göçmen bulundu
Şüphelinin aracında yapılan kontrollerde, üçü çocuk toplam 8 yabancı uyruklu göçmen tespit edildi. İncelemelerde, 5 şahsın kimliksiz olduğu, diğer 3 kişinin ise farklı illerde barınma kaydı bulunduğu belirlendi.
Kişi başı 4 bin 500 liraya anlaştılar
Yasa dışı göç organizasyonunun detayları da gün yüzüne çıktı. Göçmenlerin, İstanbul’dan İzmir’e, oradan da yurt dışına kaçırılmak üzere kişi başı 4 bin 500 liraya anlaştıkları ortaya çıktı. Kimliksiz göçmenler, ifadeleri alındıktan sonra İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.
Organizatör tutuklandı
Yapılan işlemlerin ardından gözaltına alınan organizasyonun kilit ismi H.H., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.