Göç sırasında yaralanan leylekler, tedavisinin ardından doğaya bırakıldı

Göç yolculuğu yaptıkları sırada yaralı olarak Kastamonu'da bulunan iki leylek, tedavilerinin ardından tekrar doğal yaşam alanına bırakıldı.

Göç yolculuğu yaptıkları sırada yaralı olarak Kastamonu'da bulunan iki leylek, tedavilerinin ardından tekrar doğal yaşam alanına bırakıldı.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte göç yolculuğunu başlayan leyleklerden iki tanesi, Kastamonu'da vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulundu. Yaralı leylekler, Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğü (DKMP) ekipleri tarafından koruma altına alındı. Yaralı bulunan iki leylek, tedavileri için Sarıkum Yaban Hayvanı Kurtarma Merkezine nakledildi. Buradaki tedavilerinin ardından leylekler, tekrar doğal yaşam alanına bırakılarak göç yolculuklarına uğurlandı.

Leylekler, ilkbahar ayı geldiğinde kışlama alanlarından ayrılarak, üreme dönemini geçirecekleri ve yavrularının büyütecekleri alanlara göç etmesiyle biliniyor. Sonbahar ayı gelince leylekler, yavrularıyla birlikte kışlama alanlarına tekrar dönüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Yarısı bizden desteği 1 yıl uzatıldı! Karar Resmi Gazete’de
İstanbul’da yağışlar sonrası barajlar doldu mu? İşte oranlar
Ankara’ya kar yağdı
AFAD kriz masası çalışmaları tamamladı
10 İL İÇİN TURUNCU KOD UYARISI