Giresun'da terör örgütü operasyonu

Terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları iddiasıyla haklarında yakalama kararı bulunan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı

GİRESUN (AA) - Terör örgütü DHKP-C'ye üye oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Görele Cumhuriyet Başsavcılığınca DHKP-C üyesi oldukları iddiasıyla S.K, K.K, D.D. ve S.B. hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Şüphelilerden S.K. ve K.K. Erzincan'da, D.D. ise Trabzon'da gözaltına alınırken, S.B'nin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Gözaltına alındıktan sonra Giresun'a getirilen 3 zanlı, emniyetteki işlemlerin ardından Görele Adliyesine sevk edildi.

Mahkeme, S.K. ve K.K'nın "terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından tutuklanmasına karar verdi, D.D. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul'daki Çağlayan Adliyesinde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesiyle sonuçlanan rehin alma olayına karışan teröristlerden Şafak Yayla'nın mezarını ziyaret için 31 Mart'ta Giresun'un Çanaklı ilçesine gelen S.K, K.K, D.D. ve S.B. gözaltına alınmış, çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılmışlardı. Zanlılar hakkında Görele Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine mahkeme tarafından yakalama kararı çıkartılmıştı.

AA

Gündem Haberleri

İLK SEFER YOLA ÇIKTI
Cemal Özgörkey’in yeğeni Leyla Mizrahi uykusunda vefat etti
İnternet Haber Siteleri İçin Resmî İlan ve Reklam Yayımına Dair Kılavuz yayımlandı
ABB Başkanı Mansur Yavaş ve 38 üyeye soruşturma izni
ÇOCUKLARDAN DÜRÜSTLÜK DERSi