Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan:

"Fındık fiyatı serbest piyasada en az 15 lira olmalı"

GİRESUN (AA) - Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurettin Karan, fındık fiyatının serbest piyasada en az 15 lira olması gerektiğini belirtti.

Karan, yaptığı yazılı açıklamada, piyasada halen 2015 ürünü fındığın 10 lira seviyelerinde işlem gördüğünü ifade etti.

Fındık fiyatının, üreticilerin istediği düzeyde olmadığını savunan Karan, şöyle devam etti:

"Türkiye'de fındık tekelleşmekte, fiyatı birileri kontrol ediyor. Fiyat birilerinin istediği seviyelerde tutulmakta. Fındığın gerçek fiyatı 15 lira olmalı. Bu fiyatın altındaki rakamları kabul etmiyoruz. Ziraat Odaları olarak alın terimizi kontrol altına almak isteyenlere karşı mücadelemiz sonuna kadar sürecek. Ürünümüzü tekelcilerin iki dudağı arasına bırakmayacağız. Bu sezon her ne kadar onlar kazanmış, istediklerini gerçekleştirmiş gibi görünse de üreten hiçbir zaman kaybetmez. "

Karan, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği tarafından fındık alımıyla ilgili açıklama yapılmasına rağmen bu yönde ilgili kurumda herhangi bir hazırlık çalışmasının başlatılmadığını öne sürerek, "Birliğe 64. hükümet tarafından fındık alım yetkisi verilmişti. Yeni sezona 3 ay gibi bir süre kalmasına rağmen bu kurumda alımla ilgili bir çalışmanın yapıldığını göremedik. Ziraat Odası ve üreticiler olarak birliğin fındık alım politikasını bir an önce belirlemesi ve gerekli hazırlıkları yapmasını bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Ekonomi Haberleri

12 DEV FABRİKADA ÜRETİM DURDU
ALTIN VE GÜMÜŞ UÇUŞTA
KONYA'DA KONUT PİYASASI HIZ KAZANDI
Türk Kahve Markası Espressolab 20 Ülkede Faaliyette
HURDA ARAÇ TEŞVİĞİNDE SON RÜTUŞLAR