Giresun merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Gözaltına alınan 7 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

GİRESUN (AA) - Giresun merkezli 3 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" soruşturması kapsamında gözaltına alınan 7 kişi, mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla salıverildi.

Giresun, Bursa ve Yozgat'ta 23 Mart'ta gözaltına alınan 7 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından Espiye Adliyesine sevk edildi.

Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen zanlılar, savcılık sorgularının ardından tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi. 7 kişi de mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan, operasyon kapsamında aranan 3 kişinin yakalanmaları için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Espiye Cumhuriyet Başsavcılığınca Yağlıdere ilçesinde FETÖ/PDY örgütlenmesi ve faaliyetleri olduğu yönünde başlatılan soruşturma kapsamında "Terör örgütü üyesi olmak, kamu kurum ve kuruluşları aleyhine dolandırıcılık, Terörün Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlamasıyla 7 kişi, Giresun, Bursa ve Yozgat'ta 23 Mart'ta eş zamanlı düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. 3 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı.

AA

Gündem Haberleri

İMAMOĞLU'NUN TEHDİDİNE SORUŞTURMA
Ece İrtem'i ölüme götüren sebep belli oldu
Timur Cihantimur davasında ilk duruşma başladı
LİDERLER AİLE FOTOĞRAFINDA BULUŞTU
Yabancı basın mensuplarından Ankara kedilerine yoğun ilgi