Gine'de yolcu otobüsü tırla çarpıştı

Kazada 20 kişi hayatını kaybetti

KONAKRİ (AA) - Gine'de yolcu otobüsünün tıra çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 20 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Ulusal basında çıkan haberlere göre, başkent Konakri'deki çevre yolunda seyir halindeki bir yolcu otobüsü, aynı istikamette giden tırla çarpıştı.

Kazada 20 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Güvenlik yetkililerinden Hamidu Babakar Sarr, ulusal radyoda yaptığı açıklamada, 10 kişinin kaza sırasında öldüğünü, ağır yaralı 10 kişinin de kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybettiğini bildirdi.

Hastane kaynakları da ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan bazı yolcuların durumunun kritik olduğunu ve ölü sayısının artabileceğini duyurdu.

Hükümetten yapılan yazılı açıklamada, olayın aydınlatılması amacıyla soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

AA

Gündem Haberleri

BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı
Ağır taşıtlar ve kuryelere kar yasağı