Selçuklu Belediyesi Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi’nde yapılan organizeye Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu ve hemşerileri katıldı. Hadim’e bağlı yeni ismiyle Korualan Mahallesi, önceki adıyla Gezlevi Kasabası’nın tarihi hakkında Prof. Dr. Hasan Bahar bilgi verirken, Gezlevili Aşık Ömer’in Divanı’nı derleyen Doç. Dr. Orhan Yavuz ise uzun bir sunum yaptı.
Programı Korualan Lisesi Edebiyat Öğretmeni Gülşah Tarlacı ve öğrencileri sundu. N.E. Üniversitesi Müzik Bölümü öğrencilerinin seslendirdiği Aşık Ömer’in bestelenmiş şiirleri zevkle dinlenirken Araştırmacı Yazar Eğitimci Mevlüt Yanar’ın sunumu da takdirle karşılandı.
Aşıklarında sahne aldığı organizede Ali Durmazer ve Adem Durmazer’in sazı ve sözleri dinleyicilerce ilgi ile izlendi. Sazı eline alıp doğaçlama programın özetini yapan Öksüz Aşık Ahmet Yıldırım’a Doç. Dr. Yavuz tarafından Aşık Ömer Divanı hediye edildi.
Programın sonunda Hisder tarafından Prof. Hasan Bahar ve Doç. Orhan Yavuz’a Hisder ve Hadim Belediyesi tarafından şilt sunumu yapılırken ayrıca Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, Hisder adına Başk. Yardımcısı Mustafa Dündar şilt takdim etti.