Gevaş’ta şiddetli fırtına hayatı olumsuz etkiledi

Van'ın Gevaş ilçesinde etkili olan rüzgar, çatıların uçmasına ve okulların tatil edilmesine neden oldu.

Van'ın Gevaş ilçesinde etkili olan rüzgar, çatıların uçmasına ve okulların tatil edilmesine neden oldu.

Gevaş'ta sabah saatlerinde başlayan fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Çatıların uçtuğu, yük taşıyan araçların devrildiği ilçede, eğitime bir gün süreyle ara verildi. AFAD'ın bir gün öncesinden gönderdiği mesaj nedeniyle vatandaşların tedbir aldığı belirtilirken, bu mesajın hasarın az olmasında etkili olduğu ifade edildi.

Fırtına nedeniyle ağaç dalları taşıyan traktörünün derildiğini belirten Adem Meşe adlı vatandaş, "Traktörle ağaç dalları taşıyorduk. Fırtına o kadar şiddetliydi ki traktörün römorku yan yattı. Çok şükür bizlere bir şey olmadı. Yan yatan römorku da vatandaşların yardımı ile düzelttik" dedi.

Yetkililer ise devam eden fırtına nedeniyle özellikle soba zehirlenmeleri ve ağaç devrilmesine karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Beyaz altın hasadı başladı
Yarısı bizden desteği 1 yıl uzatıldı! Karar Resmi Gazete’de
İstanbul’da yağışlar sonrası barajlar doldu mu? İşte oranlar
Ankara’ya kar yağdı
AFAD kriz masası çalışmaları tamamladı