Gençlik ve Spor Bakanlığından çalıştay

- Bakanlık, paydaşı olduğu Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı çerçevesinde yarın İstanbul'da, uzman akademisyenler ile spor, sanat ve medya dünyasından ünlü isimlerin katılacağı çalıştay düzenleyecek- Bakan Kılıç:"Uyuşturucu ile mücadelede en önemli çalı


ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı, paydaşı olduğu Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı çerçevesinde, Uyuşturucu ile Mücadelede Önleme, Koruma ve Rehabilitasyon Çalıştayı düzenleyecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Conrad İstanbul Bosphorus Hotel'de yarın yapılacak çalıştaya Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yanı sıra uzman akademisyenler ile spor, sanat ve medya dünyasından ünlü isimler katılacak. Çalıştayın moderatörlüğünü Ersin Düzen ve Pelin Çift üstlenecek.

Akif Çağatay Kılıç, gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunmasında aileye, çevreye, devlet kurumlarına ve sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düştüğünü belirterek, "Uyuşturucu ile mücadelede en önemli çalışmalardan birisi toplumda farkındalığın oluşturulmasıdır. Koordineli bir şekilde çalışarak geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesini sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Devletin ve Bakanlığının asli görevlerinden biri olan "Türk gençliğini uyuşturucu ve benzeri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak." bilinciyle, gençliği uyuşturucudan korumak için bilinçlendirme ve rehberlik çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini vurgulayan Kılıç, şunları kaydetti:

"Uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelede en önemli görev ailelere düşüyor. Evlatlarımızın madde bağımlılığından korunmasında birinci sorumluluk ailelerimizdedir. Devlet olarak bilgilendirme ve uyarılarda buluyoruz ama hiçbir ailenin evladına verebileceği eğitimi devlet veremez. Bu yüzden ailelere büyük görevler düşmektedir. 'Benim çocuğum bu tip olumsuzluklar içinde olmaz.' diye düşünmemelidir. Bakanlık olarak biz gençlerimizi bilinçlendiriyoruz. Çalışmalarımızı değişik sivili toplum örgütleriyle, kurumlarımızla koordineli bir şekilde yaparak gelecek nesillerimizin ve gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesini sağlayacağız."

AA

Gündem Haberleri

Yüzsüzlüğün bu kadarı: Önce dolandırdı sonra harçlık istedi
Hatay'da El Sanatları Kursları Depremzede Kadınlara Geçim Kaynağı Oldu
Gökyüzünde görülen ve tanımlanamayan 3 cisim merak uyandırdı
Amatör balıkçı köpek balığını böyle görüntüledi
Erdoğan: İsrail'le tüm ilişkileri kestik