Genç Gazeteciler 15 Temmuz Manşetlerini Yeniden Atıyor

Basın İlan Kurumu, 15 Temmuz’un 10. yılında genç iletişimcileri "Hafızayı Koru, Hakikati Yaz" temalı gazetecilik atölyesinde bir araya getirerek mesleki tecrübe sunuyor.

Basın İlan Kurumu (BİK), iletişim fakültesi öğrencilerinin kriz dönemlerinde doğru ve sorumlu habercilik refleksi kazanmaları için “15 Temmuz Manşetleri Gazetecilik Atölyesi” programını başlattı. Türkiye genelinde 7 bölgeyi temsilen seçilen 7 üniversite ile iş birliği içinde yürütülecek olan proje, gençlerin teorik bilgilerini pratikle birleştirmesini hedefliyor.

İlk Durak Akdeniz Üniversitesi

Programın ilk etkinliği 29 Nisan 2026 Çarşamba günü Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. “Hafızayı Koru, Hakikati Yaz” temasıyla yola çıkan atölye, öğrencilerin dezenformasyonla mücadele ve kriz yönetimi konularında yetkinlik kazanmalarını amaçlıyor.

Teori ve Uygulama Bir Arada

Atölye süreci iki ana aşamadan oluşuyor:

  • Teorik Eğitim: Akademisyenler ve deneyimli gazeteciler; medya etiği, haber doğrulama ve dezenformasyon konularında dersler verecek.

  • Uygulamalı Atölye: Beşer kişiden oluşan öğrenci grupları, “O gece sen olsan nasıl manşet atardın?” sorusundan yola çıkarak, dizgi ekipleri eşliğinde baskıya hazır gazete birinci sayfaları tasarlayacak.

7 Bölge 7 Üniversite

Akdeniz Üniversitesi ile başlayan bu anlamlı yolculuk; Ankara, Atatürk, Ege, Gaziantep, İstanbul ve Ondokuz Mayıs Üniversiteleri ile devam edecek. Proje sayesinde genç gazeteci adaylarının demokrasi, millî birlik ve toplumsal sorumluluk bilinciyle mesleğe hazırlanması hedefleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Malatya'da Korkutan Sarsıntı: Battalgazi 4.4 ile Sallandı
METRO TURİZMİN YOLCU OTOBÜSÜ ŞAŞIRTTI
Belediyelerde maaş krizi: 3 ilçede memurlar iş bıraktı
Ağaçta asılı kalan leyleğin ayağı kırıldı
Padişahın Elleriyle Şekillenen Tarih: Abdülhamid Han Dolabı!