"Gelişmiş ekonomilerin yatırımları baskı altında"

Moody’s, düşük büyüme ve artan belirsizlik ortamının gelişmiş ekonomilerdeki yatırımlar üzerinde baskı oluşturmaya devam ettiğini açıkladı

LONDRA (AA) – Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s düşük büyüme ve artan belirsizlik ortamının gelişmiş ekonomilerdeki yatırımlar üzerinde baskı oluşturmaya devam ettiğini açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada küresel finans krizinden bu yana düşük büyüme beklentilerinin ve artan belirsizliklerin gelişmiş ekonomilerdeki yatırım ortamını baskılamaya devam ettiği belirtildi.

Moody’s Başkanı ve EMEA Bölgesi Baş Kredi Sorumlusu Collin Ellis, “Yatırımlarla ilişkili makro ekonomik faktörlere dair analizimiz, düşük büyüme beklentilerinin ve ekonomik politika belirsizliklerinin gelişmiş ekonomilerin birçoğunda yatırımlar açısından negatif etki oluşturduğunu ortaya koyuyor.” ifadesini kullandı.

Moody’s’in analizine göre gelişmiş ekonomilerde 2006 yılının sonundan 2015 sonuna kadarki dönemde, genel yatırımların Gayri Safi Yurtiçi Hasılaya (GSYH) oranı 0,4 puan azalmış durumda. Benzer şekilde aynı dönemde gelişmiş ekonomilerde özel sektör yatırımlarının GSYH’ya oranı ise 0,5 puan azalmış görünüyor.

AA

Ekonomi Haberleri

12 DEV FABRİKADA ÜRETİM DURDU
ALTIN VE GÜMÜŞ UÇUŞTA
KONYA'DA KONUT PİYASASI HIZ KAZANDI
Türk Kahve Markası Espressolab 20 Ülkede Faaliyette
HURDA ARAÇ TEŞVİĞİNDE SON RÜTUŞLAR