Geleneksel tatlılar bayram sofraları için hazırlanıyor

Edirne'deki şekerlemeciler, Kurban Bayramı sofralarını kallavi, badem ezmesi, Kavala kurabiyesi ve luku ala lokumuyla tatlandırmak için yoğun mesai harcıyor

EDİRNE (AA) - Edirne'de şekerlemeciler, Kurban Bayramı öncesinde geleneksel tatlılara talebi karşılamak için yoğun mesai yapıyor.

Kentte şekerlemeciler, Kurban Bayramı sofralarını geleneksel lezzetlerle tatlandırmak için imalathanelerinde hummalı çalışma gerçekleştiriyor.

Şekerlemeci Arif Meriç, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramın vazgeçilmezi asırlık tatlıları geleneksel yöntemlerle hazırladıklarını söyledi.

Kallavi, badem ezmesi, Kavala kurabiyesi, alüyyül ala ve luku ala lokumu gibi lezzetleri bayram sofralarına yetiştirmek için mesai saatlerini iki katına çıkardıklarını anlatan Meriç, "Tatlı telaşımız başladı. Osmanlı'dan günümüze gelen harika lezzetlerimiz var. Bunları geleceğe taşımak için gayret sarf ediyoruz." dedi.

Talepleri karşılamakta zorlandıklarını belirten Meriç, "Saray lezzetlerine yoğun ilgi var. Gece gündüz demeden çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Kurban Bayramı'nda kentte en çok badem ezmesi tüketildiğini dile getiren Meriç, "Bu yıl da badem ezmesine ağırlık verdik. Kurban etinden sonra badem ezmesi yenmesi daha bir güzel." ifadelerini kullandı.

Meriç, tatlılara diğer illerden ve yurt dışından da yoğun talep olduğunu, bu asırlık lezzetleri dünyanın dört bir yanına gönderdiklerini kaydetti.


Gündem Haberleri

Selçuk Bayraktar Geleceğin Mühendislerine İlham Verdi
Ankara, Çorum ve Kırıkkale'ye Gün Doğdu! TOKİ 2108 Konutun Kura Günü
Demir-Çelik Sektöründe Rekor Ceza: 2 Firmaya 7 Milyar TL
Adak Kurban Bağışı
İran İstanbul Başkonsolosluğu’nda bayraklar yarıya indirildi