Geleneksel bayrama ulaşabilmek için traktörlere bindiler

BOLU (İHA) – Bolu'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Ardıç Bayramı" büyük bir coşkuyla kutlandı.

BOLU (İHA) – Bolu'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Ardıç Bayramı" büyük bir coşkuyla kutlandı. Belli bir yere kadar araçlarıyla gelen vatandaşlar, çakıl nedeniyle yolda mahsur kalınca traktörlerle bayram alanına getirildi.

Ketenler, Belkaraağaç, Kuzfındık, Pelitcik ve Saççılar köylerince yaklaşık bin 850 rakımlı Ardıç Yaylası'nda ortaklaşa yapılan etkinlik, Mudurnu ve çevre köylerden ilgi gördü. Etkinlikte Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu, vatandaşlara etli pilav ikram edildi.

Vatandaşlar, yollarda çakıl taşı olması nedeniyle yolda kaldı ve traktörlerle bayram yerine ulaştırıldı. Zorlu yolculuk sonucunda vatandaşlar bayram alanına ulaştı.

Bolu Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Özen, "Bu bayramlar asırlardır yapılmakta ve devam edecektir. Halkımızın her yıl özenle beklediği bu gelenekleri sürdürmek bizim görevimizdir. Gelecek nesillere taşıyacağız" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

'Acı(n)mak için Değil, Anlamak için Down Sendromu Tarihi' kitabını Şule Uzel anlattı
BU YIL İLK KEZ KARAMAN'DAN BAŞLADI
PAPA BİR GELDİ PİR GELDİ
TÜRKİYE ARTIK KÜRESEL SAHNE
Kurtlar Vadisi müzikleri çalıntı mı yoksa esinlenme mi?