"Geçmişten Geleceğe İstanbul'a Bakış" fotoğraf sergisi

İstanbul Şehir Üniversitesinde açılan sergi 26 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek

İSTANBUL (AA) - İstanbul Şehir Üniversitesinde, "Geçmişten Geleceğe İstanbul'a Bakış: Yıldız Albümleri ve Eminönü Hanları" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İletişim Fakültesi öğrencilerinin, Sultan Abdülhamid'in 19. yüzyıl sonları ve 20. yüzyıl başlarında hazırlattığı albümlerden seçilen İstanbul fotoğraflarını yeniden çekerek hazırladıkları sergi, Merdivenaltı Sanat Galerisi'nde 26 Kasım'a kadar ziyarete açık olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Görevlisi Elif Güven, zamanında "Yıldız Albümleri" olarak bilinen fotoğraf albümlerinin "hasta adam" imajını düzeltmek amacıyla oluşturulduğunu belirtti.

Çalışma kapsamında sadece İstanbul'un değil bütün Osmanlı coğrafyasının fotoğraflandığını ifade eden Güven, şunları kaydetti:

"Bu çalışma Sultan Abdülhamid'in fotoğrafı, kamu diplomasisi aracı olarak kullanma girişimiydi. Günümüzde ise geç Osmanlı dönemi hakkındaki en önemli görsel arşiv olma özelliğini taşıyor. Öğrencilerimiz bu albümlerden seçilen İstanbul fotoğraflarını yeniden çekerek bu sergiyi hazırladılar, değişimi belgelediler."

AA

Gündem Haberleri

Helikopter kazasında hayatını kaybeden pilot son yolcuğuna uğurlandı
Fırtınada çatı sokağa uçtu: Çocuklar son anda kurtuldu
Belediyenin rüşvet ve ihale soruşturması AHBAP’a uzandı
YÖK ve 8 Üniversiteye Yeni Atama: Kararlar Resmi Gazete’de
DEPOZİTO İADE TUTARLARI DÜŞÜRÜLDÜ MÜ?