Gazze'de "zorunlu erken emeklilik" kararına tepkiler

Filistinli Tabipler Sendikası Başkanı Naim:"Sağlık bakanlığı personelinin erken emekliliği, hasta ve doktorlar açısından insanlık suçudur"

GAZZE (AA) - Gazze'de bir grup sağlık çalışanı, Filistin hükümetinin aldığı "zorunlu erken emeklilik" kararını protesto etti.

Filistinli Tabipler Sendikası tarafından Gazze'deki Şifa Hastanesi önünde düzenlenen eyleme katılan doktor ve hemşireler, binlerce kamu çalışanını kapsayan zorunlu emeklilik kararı aleyhinde pankartlar taşıdı.

Sendika Başkanı Fadıl Naim, eylemde yaptığı konuşmada, "Sağlık bakanlığı personelinin erken emekliliği, hasta ve doktorlar açısından insanlık suçudur." dedi.

Söz konusu karar kapsamında yaklaşık 940 doktorun işine son verileceğini belirten Naim, "Bu, alanlarında uzman doktorlar için yüksek bir rakam. Bahsi geçen doktorlar, sağlık bakanlığının sunduğu hizmetlerin devamı için şah damarı niteliğinde." diye konuştu.

Naim, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın yüzlerce doktorun erken emekliliğini öngören kararı karşısında sendikanın endişeli olduğunu dile getirdi.

Filistin hükümeti, 4 Temmuz'da Gazze Şeridi'ndeki 6 bin 145 kamu çalışanını erken emekli etme kararı almıştı. Hükümet, bu tür kararların "geçici ve zorunlu" olduğunu, Hamas'ın ülkeyi bölme çabasına karşı tedbir almayı amaçladıklarını bildirmişti.

AA

Gündem Haberleri

KONYA SAKİN
TUZ GÖLÜ YÜZDE 45 BÜYÜDÜ
Berberde Hayat Kurtaran Müdahale: Boğazına Erik Kaçan Müşteriyi Kurtardı
15 Temmuz’un 10’uncu yılında Türkiye’nin birçok kentinde anma etkinlikleri düzenlenecek
Afyonkarahisar’da NATO Zirvesi İçin 10 Günlük Yasak Kararı