Gazze'de umre heyecanı başlıyor

Gazzeliler Aralık 2014'ten beri umre yapamıyordu

RAMALLAH (AA) - Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanı Şeyh Yusuf Edis, Gazze Şeridi'nde umre sezonunun mart ayında başlayacağını açıkladı.

Bakan Edis, yaptığı yazılı açıklamada, bakanlığın, umre sezonunun başlaması için ilgili taraflarla gerekli tüm düzenlemeleri tamamladığını ve ilk kafilenin 4 Mart'ta Kahire Uluslararası Havalimanı'ndan Filistin Havayolları'na ait uçakla Suudi Arabistan'a gideceğini belirtti.

Edis, umrecilerin Gazze'den Mısır'a Refah Sınır Kapısı'ndan 3 Mart'ta geçeceğini kaydetti.

Gazze'deki Hac ve Umre Şirketleri Derneği Başkanı Avad Ebu Mezkur, daha önce yaptığı açıklamada, Gazzelilerin Aralık 2014'ten beri umre yapamadığını söylemişti.

Ebu Mezkur, "Hac ve umre şirketleri daha önce Mısır’ın Refah kapısını açmasını ve mevsim nedeniyle ziyaretçilere kolaylık sağlamasını bekliyorlardı. Bu konuda söz ve taahhütler de aldık. Ancak bu sözler hayata geçirilmedi ve işler olduğu yerde kaldı." demişti.

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü