Gazze'de Kudüs'e destek gösterisi

GAZZE (AA) - ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması ve Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı Gazze'de protesto edildi.Filistinli...

GAZZE (AA) - ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması ve Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı Gazze'de protesto edildi.

Filistinli ulusal ve İslami grupların çağrısını üzerine Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilere onlarca kişi katıldı. Göstericiler sık sık "Canımız kanımız sana fedadır ey Aksa", "Lebbeyk ey Aksa" şeklinde sloganları attı.

Hamas yöneticilerinden Muşir el-Mısri, gösteride yaptığı konuşmada, "Hamas, Filistin direnişindeki mevcut konumunu sürdürecek ve (ABD Başkanı Donald) Trump'ın Kudüs kararı iptal edilene kadar da halkıyla beraber olacaktır." dedi.

Uluslararası toplumun Filistin'e yönelik ahlaki, insani ve dini sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini söyleyen Mısri, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Filistinlilerin Nekbe (Felaket) Günü'ne denk gelen 14 Mayıs'ta Kudüs'e taşıma kararının tüm Arap ve İslam aleminin duygularını rencide ettiğini ifade etti.

Filistin yönetiminin İsrail ile koordinasyonlarını sürdürmesini de kınayan Hamas yöneticisi, Arap ve İslam alemine "ABD'nin kararlarına karşı koymak için Filistin'e karşı yükümlülüklerini üstlenmeleri" çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, 6 Aralık 2017'de yaptığı açıklamayla Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını duyurmuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı da geçen ay yaptığı açıklamada, Tel Aviv'deki Amerikan büyükelçiliğinin mayıs ayı içinde Kudüs'e taşınacağını belirtmişti. ABD açıklamasında, "Mayıs ayında Kudüs'te yeni ABD Büyükelçiliğinin açılmasını planlıyoruz. Büyükelçiliğin açılışı, İsrail'in kuruluşunun 70. yıl dönümüne denk gelmektedir." ifadeleri kullanılmıştı.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü