Gazipaşa’daki orman yangını tarımı da vurdu: 100 dekar meyve bahçesi zarar gördü

Antalya’nın Gazipaşa ilçesi Doğanca Mahallesi’nde 25 Temmuz’da çıkan orman yangınının ardından yapılan incelemelerde, Doğanca ve Çile Mahalleleri'nde 100 dekarlık meyve bahçesinin zarar gördüğü tespit edildi.

Antalya’nın Gazipaşa ilçesi Doğanca Mahallesi’nde 25 Temmuz’da çıkan orman yangınının ardından, bölgede meydana gelen tarımsal zarar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından sahada yapılan çalışmalarla belirlendi.

Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürü’nün de katılımıyla teknik ekipler tarafından yürütülen incelemelerde, Doğanca ve Çile Mahalleleri’nde toplam 19 üreticiye ait yaklaşık 100 dekar meyve bahçesinin yangından etkilendiği belirlendi.

Sulama sistemleri de kullanılamaz hale geldi

Yangın nedeniyle yalnızca meyve ağaçlarının değil, damlama sulama borularının da yanarak kullanılmaz hale geldiği bildirildi. Bu durumun, ilerleyen süreçte üreticilerin sulama faaliyetlerini de olumsuz etkileyeceği kaydedildi.

Bakanlığa iletilmek üzere işlem başlatıldı

Sahada yapılan tespitler sonrası tutanaklar düzenlenerek, üreticiler ve mahalle muhtarlarının imzaları alındı. Hazırlanan belgelerin, Tarım ve Orman Bakanlığı'na gönderilmek üzere resmi sürecin başlatıldığı ifade edildi.

Yetkililer, zarar gören üreticilerin desteklenmesi amacıyla gerekli girişimlerin devam ettiğini ve süreçle ilgili bilgilendirme yapılacağını bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

ANTALYA Haberleri

BADEM AĞAÇLARI ŞUBAT ORTASINDA ÇİÇEK AÇTI
Alakır Barajı 3 yıl aradan sonra doldu taştı, üretici bayram etti
Titreyengöl denizle birleşti
Heyelan korkulu rüya oldu! İlçede tek yükselti kalmayacak
Antalya’da ocak ayında 5 bin 615 konut satıldı