Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mustafa Şahin kimdir?

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden atanan Prof. Dr. Mustafa Şahin kimdir?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 14 üniversiteye YÖK'ün önerdiği adaylar arasından atama yaptı. 6 üniversitenin rektörü değişmezken, 8 üniversitede değişikliğe gidildi. Resmi Gazete'de, 14 üniversiteye yapılan rektör atamalarına ilişkin karar yayımlandı.

Peki, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden atanan Prof. Dr. Mustafa Şahin kimdir?

Prof. Dr. Mustafa Şahin 1961 yılında Karaman'da doğdu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1985 yılında mezun oldu. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda uzmanlık eğitimini yaptı. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, İstanbul Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Klinik Şefi ve Başhekimliği görevlerinde bulundu. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı başkanlığını yaptı.

Uzmanlık alanı ile ilgili konularda Amerika Birleşik Devletleri, Pittsburgh Üniversitesi'nde eğitim aldı. Kazandığı İngiliz Cerrahi Cemiyeti bursu ile İngiltere, Glasgow'da çalıştı.

Çok sayıda ulusal ve uluslararası yayını olan Prof. Dr. Mustafa Şahin evli ve 3 çocuk babasıdır. Prof. Dr. Şahin 29.11.2010 tarihinden itibaren Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü olarak görev yapmaktadır.

memleket.com.tr

Gündem Haberleri

Yüzsüzlüğün bu kadarı: Önce dolandırdı sonra harçlık istedi
Hatay'da El Sanatları Kursları Depremzede Kadınlara Geçim Kaynağı Oldu
Gökyüzünde görülen ve tanımlanamayan 3 cisim merak uyandırdı
Amatör balıkçı köpek balığını böyle görüntüledi
Erdoğan: İsrail'le tüm ilişkileri kestik