Gaziantep'teki terör saldırısına dünyadan tepkiler

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a başsağlığı telgrafı gönderdi

ASTANA (AA) - Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Gaziantep'teki terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye telgrafı gönderdi.

Cumhurbaşkanlığı basın bürosunun yazılı açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Nazarbayev, telgrafta Gaziantep'te masum insanların hayatını kaybettiği ve yaralandığı terör olayını derin üzüntüyle karşıladığını bildirdi.

Kazakistan'ın terörün tüm formlarını şiddetle kınadığının ve hiçbir şeyin masum insanların kanının dökülmesini haklı kılmayacağının vurgulandığı telgrafta, "Terörle mücadele dünya toplumunun asıl hedefidir. 21. yüzyılın tehdidi olan terörle mücadelede kardeş Türkiye ile dayanışma içindeyiz." ifadelerine yer verildi.

Nazarbayev, mesajında Kazakistan halkı adına Türkiye’nin acılarını paylaştığını dile getirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

AA

Gündem Haberleri

OKUL DEĞİL DİJİTAL KALE
9 Yaşındaki Uzay’ın Büyük Başarısı: İlk Çizgi Romanı Çıktı!
Böcek Ailesi Davasında İlk Karar: 1 Tahliye!
"DEVLETİN VALİSİYİM" DEMİŞTİ
FAİLİ MEÇHUL DOSYALAR İÇİN ÖZEL BİRİM