Gaziantep'teki terör operasyonu

Terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 7 zanlı tutuklandı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 7 zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 24 Kasım'da terör örgütü PKK/KCK adına kentteki çeşitli grupları provoke ederek kanunsuz gösteri ve şiddet eylemlerine yönlendirilebilecekleri değerlendirilen, sosyal medya hesapları üzerinden PKK/KCK'nın Suriye kolu olan PYD/YPG-YPJ terör örgütlerinin propagandasını yapan gruplara yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 16 şüpheliden 7'sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen 7 zanlı, nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Diğer şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Kent merkezi ile Nizip ve Nurdağı ilçelerinde 24 Kasım'da düzenlenen operasyonda 16 şüpheli gözaltına alınmıştı, yapılan aramalarda 3 tabanca, av tüfeği ve bunlara ait çok sayıda fişek, PKK/KCK terör örgütünü simgeleyen materyaller, örgütsel içerikli dokümanlar, FETÖ/PDY'ye ait yasak yayınlar ile dijital materyal ele geçirilmişti.

AA

Gündem Haberleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda önemli değişiklikler
Erdal Beşikçioğlu'nun Dansı Sosyal Medyada Gündem Oldu
Diyanet'ten 'her gün etli yemek var' haberine açıklama
Çiftçilere müjde üstüne müjde
Orgeneral Çetin Doğan tahliye oldu