Gaziantep'te FETÖ'nün emniyet yapılanmasına ilişkin dava

Haklarında dava açılan 188 sanığın 111'inin tutukluluk halinin devamına karar verildi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet yapılanmasına ilişkin davada 111 sanığın tutukluluk halinin devam edilmesi kararlaştırıldı.

Gaziantep 7. Ağır Ceza Mahkemesinde pazartesi görülmeye başlanan duruşmada avukat savunmalarının tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı.

Mahkeme Başkanı Ercan Kumhak, Adana'da FETÖ soruşturması kapsamında gizli tanık olarak beyanda bulunan "Pençe"nin sonraki duruşmada ifadesinin alınmasına, sanık Zeki Yılmaz'ın telefonu aldığı tarihten önce "ByLock" çıktığı yönünde ifade vermesi üzerine kendisine ait hattın ne zaman aktif edildiğinin GSM şirketine sorulmasına, başka dosyadan tutuklu bulunan Abdullah Gümüşoğlu'nun bu dosya için de tutuklanmasına, tutuklu 24 sanığın yurt dışı çıkış yasağıyla tahliyesine, 111 sanığın tutukluluk halinin devamına, konuttan ayrılmama yasağı olan sanıkların da adli kontrol hükümlerinin yurt dışı yasağı olarak değiştirilmesine karar verdi.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü