Gaziantep'te bazı alanlar "özel güvenlik bölgesi" ilan edildi

Köprübatı Hudut Karakolu ve Fırat Nehri üzerindeki Ada Bölgesi'nin 15 gün süreyle Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesi kararlaştırıldı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te Suriye sınırındaki bazı bölgelerin 15 gün süreyle "özel güvenlik bölgesi" ilan edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Suriye sınırında güvenlik durumunu desteklemek, vatandaşların can ve mal güvenliğini olası tehdit ve tehlikelerden bertaraf etmek üzere, 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince, Köprübatı Hudut Karakolu ve Fırat Nehri üzerindeki Ada Bölgesi'nin, 10 Haziran saat 13.00'ten başlayıp 24 Haziran saat 13.00'te bitecek şekilde, 15 gün süreyle Valilikçe özel güvenlik bölgesi ilan edilmesine karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, "Buna göre 10 Haziran 2016, 24 Haziran 2016 tarihleri arasında Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen yerlerde her türlü araç ve insan giriş-çıkışının kontrolü, gerektiğinde yasaklanması ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce yapılacaktır." ifadesine yer verildi.

AA

Gündem Haberleri

Kaşif Kozinoğlu Soruşturmasında Kurtlar Vadisi Senaristine Tutuklama
RADYATÖRÜ ŞALGAMLA DOLDURDU
Seyahatsever Projesi'yle 628 Bin Genç Türkiye'yi Gezdi
Polat Alemdar'ın babası da ifade verdi
15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI