Gaziantep'in tescillenmiş lezzetleri mozaikte hayat buldu

Mozaik sanatçısı Sökücü, UNESCO'nun gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil olan Gaziantep'in yöresel lezzetleriyle mozaiği birleştirdi

GAZİANTEP (AA) - Mozaik sanatçısı Gülçin Sökücü, Gaziantep'in tescillenmiş lezzetlerinden lahmacunu sanatına yansıttı.

UNESCO'nun gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil olan Gaziantep'in yöresel lezzetleriyle mozaiği birleştiren Sökücü, "Gastromozaik" ismini verdiği çalışmalarıyla kentin turizmini de katkı sağlamaya çalışıyor.

Sökücü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep'in lezzetlerinin yanı sıra mozaikleriyle de ünlü olduğunu belirterek kentin bilinirliğini artırmak istediğini söyledi.

Yurt içinde ve dışında gittiği fuarlarda yaptığı yemek mozaiklerin büyük ilgi gördüğüne değinen Sökücü, "Güzel tepkiler aldım. Daha önce de bu alanda çok çalışmamız oldu. Patlıcan kebabını da yaptım. Gastronomi kenti olduktan sonra bir sürü fuara katıldım. Yemek mozaikleriyle daha çok dikkat çekiyoruz." dedi.

Sökücü, İzmir'de düzenlenecek 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi'nde lahmacunu sergileyeceklerini sözlerine ekledi.

AA

Kültür Sanat Haberleri

21 yaşındaki genç yazar 7. romanını çıkardı
Aladağlar ve Bolkar Dağları'nda Foto Safari Yarışması Başlıyor!
Necip Fazıl'ın 'Bir Adam Yaratmak' oyunu Konyalılarla buluştu
İstanbul'un simgesi Galata Kulesi ziyarete açıldı
Konya'da Türk Müziği Konseri