Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Taşköprü'ye gelişinin 89. yıl dönümü

Kutlamalar kapsamında ilçede tören düzenlendi

KASTAMONU (AA) - Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Taşköprü'ye gelişinin 89. yıl dönümü törenle kutlandı.

Kastamonu Vali Yardımcısı Alper Tanrısever, ilçe girişinde 9 pare top atışıyla karşılandı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Ali Yılmaz, Atatürk'ün Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nı gerçekleştirmek için geldiği kenti ziyareti sırasında, 29 Ağustos 1925'de ilçeyi de ziyaret ettiğini anımsatarak, "Bugün bunun 89. yıl dönümünü coşkuyla kutlamaktan mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Hüseyin Arslan da Atatürk'ün 9 günlük gezisi ve 1927'deki büyük yangının ardından ilçenin imarı için özel ustalar göndermesinin ilçeye verdiği önemi gösterdiğini söyledi.

Tören, Taşköprü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Öğretmeni Harun Reşit Şimşek'in Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirmesi ve halk oyunları ekibinin gösterisiyle sona erdi.

Törene Vali Yardımcısı Tanrısever, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Tuncay Özbek, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Fahrettin Şenoğlu, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kültür Sanat Haberleri

Asırlık sur kalıntıları otların arasında kayboldu
3 bin yıllık Frig Vadisi yaz sezonunda ziyaretçi akınına uğruyor
Pursaklar’dan Konya’ya Uzanan Tarih Yolculuğu Başladı
ECDAT PARKI'NDA UNUTULMAZ GECE
Reha Bilir TYB Konya'da Açıkladı: Sanatta İki Kere İki Dört Etmez