Galatasaray'da Turgay Demirel için ihraç isteği

Galatasaray Kulübü Sicil Kurulu Başkanı Serdar Eder, kulüp üyesi Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Demirel'in disiplin kuruluna sevk edilmesi için başvuruda bulundu

İSTANBUL (AA) - Galatasaray Kulübü Sicil Kurulu Başkanı Serdar Eder, kulüp üyesi, FIBA Avrupa ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'in disiplin kuruluna sevk edilmesi için başvuruda bulundu.

AA muhabirine açıklamada bulunan Eder, Turgay Demirel'in son yıllarda Galatasaray Kulübü Basketbol Şubesi'ne karşı hasmane bir tutum içinde olduğunu savunarak, "Bugüne kadar şube yöneticileri hep idare edilmesi yönünde bir tavır içerisindeydi. Yöneticimiz Ural Aküzüm de tepkisini dile getirdi. Ben de kulüpten ihracı için disiplin kuruluna sevk başvurusunda bulundum. Disiplin kuruluna sevk edilip edilmemesine yönetim kurulu karar verecek" diye konuştu.

Serdar Eder, Turgay Demirel'in disiplin kuruluna sevk edilmesi istediğinde bulunduğu başvuru dilekçesini twitter hesabından da paylaştı. Eder, dilekçesinde şu görüşlere yer verdi:

 "Tüzüğümüzün kuruluş ve amaç maddesi olan 1 numaralı maddede yer alan 'üyeler arasında sevgi ve dayanışmayı arttırmak' ilkesine muhalefetten üyeler arasında ve yönetim kurulu ile profesyonel çalışanları zor durumda bırakıp, camia ve kamuoyunun önüne atan; yine tüzüğümüzün 109.4 maddesi gereğince kulübümüzün en değerli ürünlerinden biri olan basketbol şubesi takımlarına zarar verdiğinden 9948 sicil numaralı Turgay Demirel'in disiplin kuruluna sevkini arz ve talep ederim." 

Spor Haberleri

Acun Ilıcalı'dan Fenerbahçe Yönetimine 217 No'lu Loca Tepkisi
Konyaspor Maçı Sonrası Loca Krizi
Kerem Aktürkoğlu'nun Son Durumu Belli Oldu
Seydişehir 1955 Alüminyum Spor Savunmayı Sağlama Aldı
Konyaspor Galibiyeti Sonrası İsmail Kartal'dan Transfer ve Sakatlık Açıklaması