GAİB Başkanı Çıkmaz:

"Siyasi ve ekonomik istikrar sağlandığı sürece hedefe ulaşmamız zor olmayacaktır"

GAZİANTEP (AA) - Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Türkiye'nin 2023 hedefine emin adımlarla yürüdüğünü bildirdi.

GAİB'den yapılan açıklamaya göre Çıkmaz, Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birlikleri Başkan Vekili Mehmet Teymur ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyetle Vali Erdal Ata'yı ziyaret etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çıkmaz, bölge ihracatında Gaziantep'in önemli mesafe aldığını belirtti.

Plan ve projelerini Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda oluşturduklarını vurgulayan Çıkmaz, şunları kaydetti:

"Türkiye 2023 hedefine emin adımlarla yürüyor. Siyasi ve ekonomik istikrar sağlandığı sürece hedefe ulaşmamız zor olmayacaktır. Tüm üyelerimizle bu amaç için çalışıyoruz. İhracatçılarımız dünya üzerinde ayak basmadıkları, görüşme gerçekleştirmedikleri ülke kalmadı. Yeni pazarlar ve yeni bağlantıların yanı sıra katma değeri yüksek ürünlere yönelmemiz gerekiyor. Bu şekilde hedeflerimize daha kolay ulaşacağımızı inanıyorum."

Altunkaya da hububat, bakliyat ve yağlı tohumların dünya pazarlarında daha etkin bir şekilde yer alması için uluslararası tanıtım çalışması yaptıklarını aktardı.

Ata ise ihracatta Türkiye ortalamasının üzerinde artış elde eden ihracatçıları kutladı.

Ekonomi Haberleri

BANKALAR ESNAFI BATIRIYOR
Antalya Havalimanı’ndan Küresel Başarı: FAB 2027’nin Ev Sahibi Oldu
Haccı bekleyenler Umre'ye gidiyor! Rekabet fiyatları düşürdü
ALTINDA KAFALAR İYİCE KARIŞTI
EMEKLİ MAAŞIM NEDEN EKSİK YATTI?