Futbol: Eredivisie

- Heerenveen'i 2-0 yenen Ajax averajla liderliğini sürdürdü


LAHEY (AA) – Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde (Eredivisie) Heerenveen'i 2-0 yenen Ajax liderliğini sürdürdü.

Ajax, Eredivisie'nin 32. hafta maçında Heerenveen ile deplasmanda karşılaştı. Amsterdam ekibi, Türk kökenli hakem Serdar Gözübüyük'ün yönettiği maçta Milik'in 57 ve 64. dakikalarda attığı gollerle sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Bu galibiyetle puanını 78'e yükselten Ajax, dün Vitesse engelini 2-0'lık skorla aşan PSV'nin önünde averajla liderliğini devam ettirdi.

Eredivisie'de üst sıraları zorlayan Feyenoord ise Heracles Almelo ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı.

Feyenoord iki kez yenik duruma düştüğü maçın 53. dakikasında Vejinovic ile penaltı atışından yararlanamadı. Aldığı bu beraberlikle puanını 57'ye çıkaran Rotterdam ekibi üçüncü sıradaki yerini korudu.

Feyenoord, Hollanda Kupası finalinde 24 Nisan Pazar günü Utrecht ile karşılaşacak.

AA

Spor Haberleri

Sergen'in bileği zor bükülüyor
Ömer Üründül'ün acı günü
Süper Lig 2026-2027 sezonu 14 Ağustos'ta başlayacak
Süper Lig'de bir teknik direktör ayrılığı daha
Türkiye Kupası hakkında yeni karar! Eleme usulü geri geliyor