Futbol: Almanya Kupası

Hertha Berlin: 0 - Borussia Dortmund: 3- Kupa finalinde Bayern Münih'in rakibi, Borussia Dortmund oldu


ANKARA (AA) - DFB Almanya Kupası yarı finalinde Borussia Dortmund, konuk olduğu Hertha Berlin'i 3-0 mağlup ederek finalde Bayern Münih'in rakibi oldu.

Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve Türk asıllı Alman hakem Deniz Aytekin'in yönettiği yarı final mücadelesine hızlı başlayan Borussia Dortmund, 20. dakikada Gonzalo Castro'nun golüyle soyunma odasına 1-0 önde girdi.

İkinci yarıda da rakibine oranla üstün bir performans sergileyen Borussia Dortmund, 71. dakikada Marco Reus, 83'te ise Henrikh Mkhitaryan'ın golleriyle müsabakadan 3-0 galip ayrıldı.

Diğer finalist Bayern Münih ile Borussia Dortmund arasındaki final mücadelesi, 21 Mayıs Cumartesi günü yine Berlin kentindeki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

AA

Spor Haberleri

Galatasaray'da 2 veda
TFF'DEN GARİP KARAR! YENİ SEZON ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN
Aziz Yıldırım'dan Fenerbahçe Üyelerine SMS: "Gelin Efsaneyi Yazalım"
Şimdi Real Madrid Düşünsün! Yeni Teknik Direktör O
FİNALİN FATURASI BELLİ OLDU