Futbol: 30. Afrika Uluslar Kupası

Organizasyonun 10. gününde Yeşil Burun Adaları ile Zambiya 0-0, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile Tunus 1-1 berabere kaldı- B Grubu'nda Tunus lider, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ise ikinci olarak çeyrek finale yükseldi

ANKARA (AA) - 2015 Afrika Uluslar Kupası'nda Yeşil Burun Adaları ile Zambiya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile Tunus arasında oynanan maçlar beraberlikle sonuçlandı.

Ekvator Ginesi'nde düzenlenen kupanın 10. gününde, B Grubu'nda 3. ve son maçlar oynandı.

Grup lideri Tunus, 3. hafta maçında Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile karşılaştı. Tunus, 31. dakikada Ahmed Akaichi'nin golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Demokratik Kongo Cumhuriyeti, 69. dakikada rakibine Jeremy Bokila ile karşılık verdi ve mücadele 1-1 sona erdi.

Karşılıklı ataklardan sonuç çıkmayan Yeşil Burun Adaları ile Zambiya arasındaki günün diğer mücadelesi ise golsüz tamamlandı.

Bu sonuçların ardından grupta 5 puana ulaşan Tunus lider, 3 puana sahip Demokratik Kongo Cumhuriyeti ikinci olarak adlarını çeyrek finale yazdırdı.

Çeyrek finallerde Tunus-Ekvator Ginesi ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti-Kongo eşleşmeleri oluştu.

Şampiyona, yarın C Grubu'nda oynanacak Güney Afrika-Gana ve Senegal-Cezayir karşılaşmalarıyla devam edecek.

Spor Haberleri

İskoçya, 28 yıl sonra katıldığı Dünya Kupası’na galibiyetle başladı
Yeni başkanını seçen Fenerbahçe iyi başlamadı
Bologna'nın Yeni Hedefi Jayden Oosterwolde
Acun Ilıcalı devreye girip Fenerbahçe'yi şampiyon yapacak! Jakirovic sesleri
Karataylı Sporcu Tahir Efe Şahin Balkanlar’da Zirveye Çıktı