Fransa'dan YPG açıklaması

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nadal:- "Fransa'daki Kürtlerin herhangi bir temsilciliğini tanımaya gerek yok. Bizim muhatabımız Suriye Ulusal Koalisyonu'dur."

PARİS (AA) - Fransa Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'nin Paris'te temsilciliğinin açılacağına ilişkin haberleri yalanladı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Romain Nadal yaptığı yazılı açıklamada, örgütün Washington ve Paris'te de temsilcilik açacağı yönündeki haberlerle ilgili, "Fransa'daki Kürtlerin herhangi bir temsilciliğini tanımaya gerek yok. Bizim muhatabımız Suriye Ulusal Koalisyonu'dur." ifadelerini kullandı.

Şubat ayında Moskova'da temsilcilik açan YPG, geçen hafta da Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da temsilcilik açmıştı. Terör örgütü PYD lideri Salih Müslim de geçen hafta yaptığı açıklamada Fransa'da bir büro açmayı hedeflediklerini söylemişti.



AA

Gündem Haberleri

POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!
TÜM FAALİYETLERİ DURDURULDU
'GELECEK'Tİ, 'YENİ' OLUYOR
Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!