Fransa'daki tesettür mayo yasağı

Danıştay, Nice İdare Mahkemesi'nin verdiği yasak kararını durdurdu

PARİS (AA) - Fransa'da son zamanların en çok konuşulan gündem maddesi haline gelen tesettür mayo yasağı, Danıştay tarafından durduruldu.

Danıştay, ülkenin güneyinde yer alan Villeneuve-Loubet Belediyesi'nin başlattığı ve Nice İdare Mahkemesi'nin uygulamaya koyduğu tesettür mayo yasağı kararını durdurdu.

Karara, İnsan Hakları Ligi ve Fransa İslamofobi ile Mücadele Derneği (CCIF) tarafından itiraz edilmiş ve Danıştay'a başvurulmuştu.

Danıştay'ın kararında, Villeneuve-Loubet'deki bazı kişilerin tercih ettiği yüzme kıyafetlerinin kamu düzenini bozduğuna dair herhangi bir bulguya rastlanmadığının altı çizilirken bir risk olmaksızın belediyenin plajlarda böyle bir yasağı uygulayamayacağı kaydedildi.

Fransa'nın özellikle güneyindeki bazı belediyeler, ay başından itibaren sahillerde tesettür mayo giyilmesini, "toplumsal huzursuzluğa neden olabileceği" gerekçesiyle yasaklamıştı.

Uygulama çerçevesinde Fransa'nın Nice kentindeki plajda Müslüman bir kadının tesettür mayosunun silahlı polis tarafından zorla çıkartılmasına ait görüntüler uluslararası boyutta tepki çekmişti.

AA

Gündem Haberleri

Adalet Bakanlığından Rojin Kabaiş Açıklaması: DNA İncelemesi Yapıldı
DOA ARTIK DAHA KOLAY
Hava Harp Okulu öğrencisi Veli Bilgin eğitim sırasında hayatını kaybetti
Kendisinden olmayan çocuk için mahkemeye borçlu çıktı
Aile Mahkemelerinde Yargı Hızlandı: Temizleme Oranı Yüzde 100’ü Aştı