FİSKOBİRLİK'ten üreticiyi koruyacak yaklaşım

FİSKOBİRLİK, fındık fiyatlarında olası bir düşüşte üreticiden taban fiyat olarak 10 liranın altında fındık almayacak- Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar:- "Fiyatı 10 liradan aşağı düşürmeyiz, yani 10 liranın altında fındık almayız"

GİRESUN (AA) - GÜLTEKİN YETGİN - Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin (FİSKOBİRLİK), fındık fiyatlarında olası bir düşüşte üreticiden 10 liranın altında fındık almayacağı bildirildi.

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon açıldığında fiyatın 10 liranın altına düşeceği söylentileri olduğunu hatırlattı.

FİSKOBİRLİK'in fındık alım alt tabanının 10 lira olduğunu dile getiren Bayraktar, "Tavanla ilgili hep söylüyoruz, son 3-4 yıldan beri söylüyoruz, bizim alımımız piyasadaki fiyatın 20 kuruş üzerinde. Özetle fiyat 10 liranın altına düşerse biz fiyatı 10 liradan aşağı düşürmeyiz, yani 10 liranın altında fındık almayız" dedi.

Bayraktar, piyasada oluşan fiyatın 20 lira da olsa FİSKOBİRLİK'in fiyatının mutlaka onun 20 kuruş üzerinde olacağını belirterek, "Piyasada oluşan fiyat 21 lira olduğu zaman 21 lira 20 kuruştur. Bunu belki görünürde yüzeysel bakılınca çok faydası yok gibi zannedilebilir ama aslında biz üreticinin tercihini kurumdan yana kullanmasını sağlıyoruz" diye konuştu.

Fındıkta 20 kuruşluk fiyatla çok ciddi bir makas yapmayarak da kurumun ayakta kalmasını sağladıklarına dikkati çeken Bayraktar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Eğer üretici hem daha fazla para alacak hem de tercihini bu anlamda FİSKOBİRLİK'ten yana kullanırsa sanayicinin aşağıda kalmak gibi bir lüksü yok, ihtiyacı var ve piyasadan fındık almak zorunda. Dolayısıyla üretici ve FİSKOBİRLİK işbirliğinin bu anlamda tam olarak sağlanabilmiş olsa, belki piyasayı daha yukarıya çekebilme şansımız olurdu." 

AA

Ekonomi Haberleri

Antalya ile Başladı, Konya ile Sürecek
2026 OTOMOTİV PAZARINDA DARALMA
Haziran Ayında Üretici ve Market Fiyatlarında Büyük Fark
Napolyon kirazında hasat başladı, kilo fiyatı belli oldu
EMEKLİ MAAŞI DÜZENLEMESİ İÇİN TARİH VERİLDİ