Fındıkta çileli hasat

Fındık üreticileri sabah erken saatlerde fındık bahçelerinin yolunu tutuyor.

Karadeniz'de fındık hasadı zorlu şartlar altında devam ediyor.

Fındık üreticileri sabah erken saatlerde fındık bahçelerinin yolunu tutuyor. Fındık toplamaya başlamadan önce tırpan vurularak bahçeler temizleniyor. Sıcak hava altında yapılan hasatta üreticiler zor anlar yaşıyor. Fındık hasadında yılan ve kene için de tedbir alınıyor.

Fındık üreticisi Fatih Yılmaz, "Saat 06.00'da bahçeye gidiyoruz. Sıcaktan dolayı öğlen saatleri çok bunaltıcı oluyor. Bölgede kene vakası çok görülmeye başlandı. Bu sene bahçelerde yılanlar da çoğaldı. Fındık toplarken yılan ve kene vakalarına karşı çok dikkatli oluyoruz" dedi.

Üreticiler fındık toplarken sıcak hava arazi şartları ile de mücadele ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

2026’da İş Değiştirerek Maaş Artırma Dönemi Sona Erdi
48 Milyon TL’lik Alacak İddiası: Otel Projesinde Kriz
UZMANI AÇIKLADI: SGK EMEKLİLİK DURUMUNU NEDEN İPTAL EDER
SURİYELİLER TÜRKİYE'Yİ HALA ÇOK SEVİYOR
124 yıllık çınar indirime girdi! Dükkan kapanıyor