Finansal İstikrar Komitesi kur riskini değerlendirdi

Finansal İstikrar Komitesi toplantısında, reel sektör firmalarının kur riskinin daha etkin takibine yönelik düzenleme ve raporlama çerçevesi belirlendi, kur riskinin etkin yönetilmesine yönelik atılacak adımlar ele alındı

ANKARA (AA) - Finansal İstikrar Komitesinin 32. toplantısında, reel sektör firmalarının kur riskinin daha etkin takibine yönelik düzenleme ve raporlama çerçevesinin belirlendiği, kur riskinin etkin yönetilmesine yönelik atılacak adımların ele alındığı bildirildi.

Hazine Müsteşarlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Finansal İstikrar Komitesinin 32. toplantısı, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şi̇mşek başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda, son dönemde küresel ve yerel ölçekte yaşanan gelişmelerin ülke finansal piyasalarına etkileri ile gelecek döneme ilişkin görünüm ayrıntılı masaya yatırıldı.

Reel sektör firmalarının kur riskinin daha etkin takibine yönelik düzenleme ve raporlama çerçevesinin belirlendiği toplantıda, kur riskinin etkin yönetilmesine yönelik atılacak adımlar ele alındı.

Toplantıda ayrıca, bankacılık sektörü kredi büyümesi ile Hazine destekli kredi kefalet sistemindeki gelişmeler finansal istikrar bakış açısıyla değerlendirildi.

AA

Ekonomi Haberleri

Bakan Şimşek, Kira ve Eğitim Enflasyonunu İşaret Etti: Yeni Adımlar Geliyor
91 YENİ MİLYARDER DAHA
89 YILLIK DEV HAVLU ATTI
PAYCO’ya kara para aklama operasyonu: 11 gözaltı
Emlak Vergisinde Yeni Dönem: Artışa Üst Sınır Geldi