Filistinliler İsrail'in yargılanması için UCM'ye başvurdu

Filistinli hukuk kuruluşları İsrail'in yargılanması için UCM'ye başvurdu

GAZZE (AA) - Filistinli hukuk kuruluşları İsrail'in Gazze'ye yönelik 10 yıldır devam eden ablukasından dolayı yargılanması için Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) başvuruda bulunduğu bildirildi.

Filistin İnsan Hakları Merkezi'nin Gazze'deki Başkanı Raci es-Savrani, Gazze'deki insan hakları merkezinin binasında düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Gazze'ye yönelik 10 yıldan beri devam eden ablukasından dolayı yargılanması için Filistin İnsan Hakları Merkezi ile hukuk kuruluşlarının UCM'ye başvuruda bulunduğunu belirtti.

Savrani, merkezin Ramallah Başkanı Şavan Cebbarin'in başvuruyu mahkemenin başsavcısına sunduğunu söyledi.

Hukuk kuruluşlarının UCM'den İsrail hakkında soruşturma açmasını ve Filistinlilere yönelik işlediği suçları tekrar etmemesinin talep edildiğini ifade eden Savrani, Gazze'nin büyük bir açık hava hapishanesine dönüştüğünü belirtti.

Mizan İnsan Hakları Merkezi Müdürü, Asım Yunus ise UCM'nin İsrail'in Gazze'de Filistinlilere karşı işlediği suçlardan dolayı cezalandırması için hemen soruşturmaya başlaması gerektiğini vurguladı.

Yaklaşık iki milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi, 2006 yılından bu yana İsrail'in kara, hava ve deniz ablukası altında bulunuyor.

AA

Gündem Haberleri

Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü
ASRIN FELAKETİ 3. YILINDA