Filistin yönetiminden ABD'nin Hamas'la ilgili karar tasarısına tepki

Filistin yönetimi, Hamas'ın kınanmasına yönelik karar tasarısının kabul edilmemesi için BM üyelerine çağrıda bulundu

RAMALLAH (AA) - Filistin yönetimi, Birleşmiş Milletler (BM) üyesi ülkelere, ABD'nin Hamas'ın kınanması için sunduğu karar tasarısını reddetme çağrısında bulundu.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, Filistin yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, karar tasarısının onaylanmasını engellemek için Arap ve İslam dünyasının yanı sıra dost ülkelerle temas halinde olunduğu belirtildi.

ABD'nin Hamas'ın kınanması için sunduğu karar tasarısının bu akşam BM Genel Kurulu'nda oylanması bekleniyor.

Karar tasarısında, Hamas'ın "İsrail'e yönelik roket saldırılarının kınanmasının yanı sıra kışkırtıcı eylemlerini durdurması ve şiddetten vazgeçmesi" talep ediliyor.

Tasarının kabul edilmesi halinde BM Genel Kurulu, Hamas'a yönelik ilk kez bir kınama kararı almış olacak.

Gündem Haberleri

Fırtınada çatı sokağa uçtu: Çocuklar son anda kurtuldu
Belediyenin rüşvet ve ihale soruşturması AHBAP’a uzandı
YÖK ve 8 Üniversiteye Yeni Atama: Kararlar Resmi Gazete’de
DEPOZİTO İADE TUTARLARI DÜŞÜRÜLDÜ MÜ?
İBB Kumanyası Zehirlenmesinde İddianame Hazırlandı