Filistin ulusal mutabakat hükümeti kurma çalışmaları

Hamas Siyasi Büro Üyesi Hayye:- "Tüm grupların iştirak edeceği bir ulusal mutabakat hükümetinin kurulması için çalışıyoruz. Yakın bir zamanda da Hamas ve Fetih hareketi liderleri Katar'da bir araya gelecek"

GAZZE (AA) - Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye, Filistin ulusal mutabakat hükümetinin kurulması için çaba harcandığını belirtti.

Harekete bağlı bir televizyon kanalına konuşan Hayye, "Tüm grupların iştirak edeceği bir ulusal mutabakat hükümetinin kurulması için çalışıyoruz. Yakın bir zamanda da Hamas ve Fetih hareketi liderleri Katar'da bir araya gelecek." ifadelerini kullandı.

Hayye, görüşmelerin zamanıyla ilgili bilgi vermedi.

Hamas ve Fetih geçen cumartesi Katar'ın başkenti Doha'da mutabakatın önündeki engelleri aşmak ve uygulama mekanizmasını görüşmek üzere bir araya gelmişti.

Hamas ve Fetih, 23 Nisan 2014'te hükümetin kurulması ve sonrasında seçimlerin yapılmasını içeren mutabakat anlaşmasını imzalamıştı. 2 Haziran 2014'te hükümet, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas önünde yemin ederek göreve başlamış ancak siyasi anlaşmazlıklar nedeniyle Gazze'de hiçbir görev üstlenememişti.

AA

Gündem Haberleri

İstanbul Valiliği’nden Şişli Belediye Başkanı Şahan’ın iddialarına yanıt
YENİ YÖNETMELİK YOLDA
Adalet Bakanı Gürlek’in Bilgilerini Sızdıran Tapu Teknikeri Gözaltında
YENİDOĞAN ÇETESİ DAVASINDA FLAŞ GELİŞME
BÖYLE BİR ÇAĞDAYIZ